Спад в очакваната избирателна активност и паритет в подкрепата за БСП

...
Спад в очакваната избирателна активност и паритет в подкрепата за БСП
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: Паритет в подкрепата за БСП и ГЕРБ

Спад в предстоящата изборна интензивност и паритет в поддръжката за Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с минимално предимство за социалистите, демонстрират данни от национално представително изследване на " Алфа Рисърч ", извършено по домовете в интервала 20-30 април измежду 1015 пълнолетни жители от цялата страна.
 
Интензивността на политическите интриги през последния месец разколебава както готовността на гласоподавателите да вземат участие в евроизборите, по този начин и поддръжката им за водещите обединения, демонстрира проучването.
 
Електоралните вреди за ГЕРБ, регистрирани още в края на март, не престават да лишават от поддръжката за ръководещите, която обаче не се трансформира в безапелационен превес за Българска социалистическа партия, разясняват от " Алфа рисърч ".
 
В резултат на официалния старт на предизборната акция за Европейски парламент се запазват паритетните позиции сред двете партии, с най-малък задатък от 0.5 на 100 в интерес на Българска социалистическа партия.
 
Една от трендовете, обрисувани от проучването, е спад в предстоящата изборна интензивност. Сигурните, че ще гласоподават на 26 май, понижават от 35 % в края на март до 32.9 на 100 в края на април. Това значи към 2.1 млн. гласоподаватели, подготвени да отидат до урните. Както и преди месец, с по-висока готовност се открояват симпатизантите на Българска социалистическа партия.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР